Warme zorg

Vorig jaar werden er 666 kindjes geboren op de kraamafdeling van AZ Sint-Jozef Malle. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2019. Door de coronacrisis is het moeilijk te voorspellen wat de cijfers in 2021 zullen brengen. Voorlopig verwachten onze gynaecologen vooral een piek in het aantal bevallingen gepland voor februari, maart en juni. 

Ons team van vijf gynaecologen en een dertigtal vroedvrouwen begeleidde de geboorte van 344 meisjes en 322 jongens. Er werden vijf tweelingen geboren. De grootste baby mat 56 cm, de kleinste 42 cm. De zwaarste baby woog 5045 gram, de lichtste 1780 gram. We mochten kersverse ouders verwelkomen uit alle gemeenten in onze eerstelijnszone Voorkempen en omstreken. Aan de leiding met het grootste aantal bevallingen is de gemeente Zoersel. Brecht en Malle vervolledigen de top drie. Andere gemeenten met kersverse kleine inwoners zijn Wuustwezel, Schilde, Rijkevorsel, Zandhoven, Beerse, Hoogstraten, Ranst, Essen, Schoten en Wijnegem.

Onze vroedvrouwen startten begin vorig jaar met prenatale vroedvrouwenraadplegingen. Deze zijn zeer populair, waardoor het aantal consultatiemomenten dit jaar verdubbeld wordt. Ben je nieuwsgierig naar hoe het er op onze kraamafdeling aan toe gaat? Check dan zeker het Instagramaccount @BevalleninMalle of schrijf je in voor één van de infosessies van onze kraamafdeling.

Het nieuwe jaar begon in ons ziekenhuis alvast mooi met de geboorte op nieuwjaarsdag van kleine War.  Wij zijn klaar om ook in 2021 opnieuw vele kindjes op de wereld te zetten en ouders gelukkig te maken. 

Gynaecologen