Gezocht: onthaalvrijwilligers in kader van coronamaatregelen

Voor de periode van 14 september tot 31 december
 

De afgelopen maanden konden we dankbaar beroep doen op onze jobstudenten om de instroom van patiënten in onze inkomhal in goede banen te leiden, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Na de zomermaanden zoeken we mensen die tijdelijk een engagement als onthaalvrijwilliger willen aangaan om deze taken op te vangen.

Wat doe je?
We vragen aan patiënten om met verschillende zaken rekening te houden als ze naar ons ziekenhuis komen (o.a. mondmasker dragen, handen ontsmetten …). Als onthaalvrijwilliger herinner je hen hieraan en help je hen vlot doorheen de aangepaste inkomhal. 

Praktisch
Op volgende momenten kunnen we jouw hulp gebruiken:

  • Dinsdag van 8 tot 12.30 uur
  • Woensdag van 12.30 tot 16.30 uur
  • Donderdag van 12.30 tot 16.30 uur
  • Vrijdag van 12.30 tot 16.30 uur

Elke regeling is bespreekbaar, van één vaste dag in de week tot elke dag.
Uiteraard voorzien wij de nodige beschermingsmiddelen zodat je veilig je werk kan doen.

Stel je kandidaat!
Ben jij of ken jij iemand die communicatief en klantvriendelijk is, en onze warme en professionele zorg mee wil waarmaken? Meer info of je kandidaat stellen kan via Evy Aerts, vrijwilligerscoördinator, tel. 03 380 27 93 of via evy.aerts [at] emmaus.be of bij Leen Lanslots, HR, tel. 03 380 30 29 of via leen.lanslots [at] emmaus.be.

Jouw steun ademt ruimte

Om onze medewerkers te ondersteunen, richtte AZ Sint-Jozef Malle tijdens de coronacrisis een tijdelijke ontspanningsruimte op. Hier kunnen medewerkers bij elkaar terecht met een lekker kopje koffie.  Ook na de crisis willen wij dit verder-zetten. 
Doneren kan rechtstreeks op het rekeningnummer van AZ Sint-Jozef Malle:  BE50 4049 0069 0118 met vermelding "gift hulp corona ruimte".  Het opgehaalde bedrag gaat volledig naar het inrichten en onderhouden van de ontspanningsruimte voor onze medewerkers.

Heb je nog beschermend isolatiemateriaal?

Ben je of ken je iemand/bedrijven die nog beschermend isolatiemateriaal (mondmaskers, schorten, spatmaskers, handalcohol …) heeft?

Stuur ons dan een bericht met beschrijving/foto en aantallen die je kan missen via communicatiedienst.azsj [at] emmaus.be. Je kan ons vooral helpen met maskers type FFP2, FFP3 en IIR en/of SMS schorten.

Ben je een ex-zorgmedewerker? 

Momenteel is onze bezetting nog toereikend om de zorg te verlenen aan onze patiënten. Maar hoe lang dit nog kan blijven, is een vraagteken. Om onze continuïteit zo veel mogelijk te garanderen in de komende weken, doen we een oproep.

Heb jij een zorgdiploma, maar oefen je momenteel geen zorgberoep meer uit? Ben je bereid om dit tijdelijk terug op te nemen? Laat het ons zo snel mogelijk weten via leen.lanslots [at] emmaus.beHeb je nog bijkomende vragen, aarzel dan ook niet om ons te contacteren.

Wil je graag vrijwilligerswerk doen en ontvang je momenteel een werkloosheidsuitkering? Dan ben je verplicht om dit vooraf te melden aan de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). In afwachting van de goedkeuring van de RVA mag je wel al starten met het vrijwilligerswerk. Alle info hierover vind je op de website van de RVA: T42 | Documentatie | RVA