Overslaan en naar de inhoud gaan
Warme zorg

AZ Voorkempen engageert zich om een dementievriendelijk ziekenhuis te zijn. Het ziekenhuis geeft dan ook graag de nodige aandacht aan Werelddag Dementie op 21 september.

Infostand in restaurant
Op donderdag 21 september bemannen we tijdens de lunch een infostand in ons restaurant. Medewerkers en patiënten kunnen er info en tips vinden over omgaan met mensen met dementie.

Lancering project ‘Een warm welkom’
Onze afdeling geriatrie gaat fondsen inzamelen via de Koning Boudewijnstichting om het verblijf van kwetsbare ouderen in het ziekenhuis zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Zo willen ze het welzijn van geriatrische patiënten tijdens hun ziekenhuisopname positief beïnvloeden.

Theatervoorstelling ‘Blind Geheugen’
Op vrijdag 29 september organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen Familiegroep Zoersel-Schilde een toneelvoorstelling. Deze theatervoorstelling ‘Blind Geheugen’ vertelt het verhaal van een acteur die de diagnose Alzheimer krijgt. Hij wordt ontslagen omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden. Hij voelt zich verloren, de aanvaarding is moeilijk, zijn decor én zijn wereld verbrokkelen. Hij begeeft zich nog één keer op het podium… humor, drama, onmacht, anekdotes en herinneringen. Het is zijn laatste voorstelling.......zijn zwanenzang! De voorstelling wordt door Paul van Hest, samen met Marlies Vanderheyden, op een pakkende manier neergezet.

De voorstelling vindt plaats van 19 tot 21 uur in zaal Halle Luja. De zaal is open van 18 uur, voor de voorstelling zijn diverse organisaties aanwezig om hun werking toe te lichten. Voorafgaand reserveren is noodzakelijk, via mail zoersel [at] alzheimerligavlaanderen.be of telefonisch 0499 745 778.