Warme zorg

Sinds eind juli gebruikt onze keuken nieuwe activators. Dit slim systeem verwarmt onderborden in slechts 12 seconden tot eenzelfde temperatuur. Deze activators zijn een extra investering voor het warme lijnsysteem dat AZ Voorkempen bewust hanteert: iedere dag zetten een zestal professionele koks en een dertigtal keukenmedewerkers zich in om meer dan 1.000 verse maaltijden te bereiden voor patiënten en medewerkers van het ziekenhuis en Bethanië. Dankzij deze nieuwe technologie behoren verschillen in temperatuur of koude onderborden tot het verleden.

Hoe werken de activators?

Nadat het servies wordt voorverwarmd op minstens 74°C wordt de warme maaltijd erop geserveerd en afgedekt. De metalen kern van het onderbord garandeert dat het voedsel bewaard wordt bij een temperatuur van minimaal 65°C en dat voor langer dan een uur, zelfs wanneer de borden een normale omgevingstemperatuur hebben.

Tal van voordelen

Dankzij deze techniek kan iedere patiënt genieten van een heerlijke, warme maaltijd. We hechten hier als zorginstelling veel belang aan, omdat we ervan overtuigd zijn dat een warme maaltijd troost biedt en bijdraagt tot een gunstig herstelproces van de patiënt.

Bovendien is het ook een praktische, maar veilige manier van werken voor het keukenteam. Dankzij de sterke isolatie van het kunststoffen deksel en de activator die automatisch afslaat na enkele seconden blijven de wanden onverhit. Hierdoor kunnen onze medewerkers de onderborden vastnemen zonder het risico te lopen om zich te verbranden.

Dankzij deze investering kunnen onze koks zelf blijven koken in een warme lijnsysteem, alsook iedere patiënt een kwaliteitsvolle maaltijd aanbieden.