Overslaan en naar de inhoud gaan
Warme zorg

De coronacrisis zorgt in AZ Voorkempen voor drukke tijden en soms ook moeilijke momenten. Al twee jaar zetten artsen, medewerkers en vrijwilligers zich met hart en ziel in om ondanks de crisis veilige en attente zorg te verlenen aan al onze patiënten. Daarom konden ze op Valentijnsdag genieten van het live radioprogramma ‘Geire Zien’ met Ann Van Elsen als presentator van dienst.  De vele verzoekplaatjes, ontroerende verhalen en leuke anekdotes die werden ingestuurd, zorgden voor een memorabel moment in het ziekenhuis.

Geire Zien

De meer dan duizend medewerkers van AZ Voorkempen konden maandag 14 februari kijken en luisteren naar Geire Zien, een live radioprogramma gemaakt voor en door hen. “De voorbije weken konden onze collega’s hun favoriete dansplaat aanvragen, of verhalen en anekdotes met ons delen die we dan verwerkten in de radioshow”, vertelt Ilse Cornelis, communicatieverantwoordelijke. “Met als resultaat dat er enkele collega’s die op pensioen gingen in de bloemetjes werden gezet, we datingtips verzamelden voor een vrijgezelle collega en onze eigen zingende masked panda werd ontmaskerd.”

De radiostudio bevond zich in de lounge aan de inkomhal van het ziekenhuis, ofwel het ‘glazen huis’ van AZ Voorkempen. Host Ann Van Elsen zorgde ter plekke voor fun, muziek, interactie en verbinding tussen de medewerkers. Iedereen kon een kijkje komen nemen aan de radiostudio, of de uitzending online volgen via https://azvoorkempen.radioatwork.be.

Een ‘panda-momentje’

Er werd trouwens niet zomaar gekozen voor een masked panda. PANDA werd aan de start van de coronacrisis in het leven geroepen en staat in AZ Voorkempen voor “Pauzeren, Ademen, Nadenken, Doezelen en Afreageren”. Zoals de zorgverleners zich bekommeren om onze patiënten, bekommert onze PANDA zich om hen en ondersteunt hen om te zorgen voor zichzelf en elkaar.

“Wat een leuk initiatief!”, vertelt Magda Lemmens, verpleegkundige van het daghospitaal. “Ik werd op mijn vrije dag met een smoesje naar het ziekenhuis gelokt omdat mijn collega’s me in de bloemetjes wouden zetten tijdens de radioshow, want binnenkort ga ik met pensioen. Het zijn echte topcollega’s!”

“Doorheen het jaar organiseren we regelmatig een panda-momentje voor onze collega’s. Dat kan gaan van een ijsje op een warme dag, tot het dansen van de Jerusalema en deze radioshow”, vertelt Veerle Bogaert, directeur HR. “Goede zorg voor medewerkers leidt tot goede zorg voor de patiënt! Die momenten van ontlading en ontspanning voor onze medewerkers zijn extra belangrijk in deze coronatijden waarin fysieke personeelsfeesten niet door kunnen gaan. Zij verdienen dat dubbel en dik, het zijn stuk voor stuk echte topkeirels en topmadammen”, vult Veerle aan.

Nieuwe topkeirels en topmadammen gezocht

Het ziekenhuis is steeds op zoek naar extra topkeirels en topmadammen. Je zag misschien Julie en Kevin al passeren in het straatbeeld? Op verschillende bussen van De Lijn in heel de Voorkempen doen zij een oproep naar nieuwe topcollega’s. Surf bij interesse naar www.azvoorkempen.be/werken-bij.