Overslaan en naar de inhoud gaan

We brachten in het verleden verschillende samenwerkingsverbanden tot stand, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Deze verbanden dragen bij tot de optimalisatie van de patiëntenzorg.

  • De prehospitaalzorg van zwaargekwetste patiënten gebeurt in nauw overleg en samenwerking met het supraregionaal traumacentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
  • Wij zijn op onze spoedgevallendienst ook verantwoordelijk voor de opleiding van stagiair-artsen, artsen in opleiding tot specialist urgentiegeneeskunde en huisartsen in opleiding tijdens hun ziekenhuisstage. Een taak die wij ter harte nemen.
  • De bewoners en medewerkers van psychiatrisch centrum Bethanië, gelegen op hetzelfde domein als ons ziekenhuis, kunnen beroep doen op onze expertise bij dringende medisch-lichamelijke klachten.
  • In de toekomst willen we nog meer samenwerkings- en kwaliteitsprojecten tot stand brengen en implementeren. We werken momenteel aan een gestandaardiseerde prehospitaal- en inhospitaalopvang van gekwetste patiënten, conform het gerenommeerde Duitse Trauma Register van de DGU (Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie).