De gevolgen van kanker en de intensieve behandelingen hebben een belangrijke invloed op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Ook na de medische behandeling zorgen lichamelijke en psychische problemen er soms voor dat het moeilijk is om de draad van het leven weer op te nemen. Om jou te ondersteunen in het herstelproces en/of het vinden van een nieuw evenwicht organiseert ons ziekenhuis een oncologisch revalidatieprogramma.

  • Oncologische revalidatie is gericht op het verbeteren van je conditie, maar ook op het leren kennen van jouw eigen grenzen en het heropbouwen van het vertrouwen in je eigen lichaam. De fysieke activiteit bouwen we geleidelijk op via een oefenprogramma dat we voor elke patiënt persoonlijk opstellen. Je wordt begeleid door een kinesitherapeut.
  • Het psychosociale programma van oncorevalidatie omvat informatieve en/of ervaringsgerichte bijeenkomsten rond verscheidene kankergerelateerde thema’s. Het aanbod wordt steeds mondeling bekend gemaakt via onze teamleden en verpleegkundigen en via folders en affiches.

Heb je vragen over ons oncologisch revalidatieprogramma of wil je je hiervoor inschrijven? Neem dan contact op met een van onderstaande medewerkers.