Overslaan en naar de inhoud gaan
dr. Ellen Collier nieuwe MKA-arts
Investeren in gezondheid

Dr. Ellen Collier startte op 1 maart 2023 als mond-, kaak- en aangezichtschirurg in AZ Voorkempen.

Ze behaalde haar diploma geneeskunde aan de UAntwerpen. Na haar opleiding tandheelkunde aan de KULeuven vervolledigde zij haar gespecialiseerde opleiding tot mond-, kaak- en aangezichtschirurg aan het ZMACK te Antwerpen en het UZ Brussel, waarin zij zich vooral toespitste op de orthognatische heelkunde. Haar erkenning als specialist in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie behaalde ze in 2020. In januari 2021 was dr. Collier werkzaam in het Universitätsspital Basel (Zwitserland) in het kader van een AO fellowship maxillofaciale chirurgie met bijzondere aandacht voor faciale traumatologie. Van 2020 tot eind 2022 werkte ze in AZ Rivierenland.

Dr. Collier haar bijzondere interesse gaat uit naar de chirurgische en niet-chirurgische behandeling van obstructief slaapapneu. Zij volgde hiervoor een opleiding bij prof. dr. Marc Braem (UAntwerpen) voor het plaatsen van mandibulaire repositieapparaten (MRA), de zogenaamde snurkbeugels, en werkt aan een doctoraat over orthognatische heelkunde en de luchtweg. In kader van haar opleiding MRA is dr. Collier sinds oktober 2021 verbonden aan ons ziekenhuis als vrij assistent.

Vanaf maart 2023 zal dr. Collier naast haar activiteit in AZ Voorkempen ook werkzaam zijn in het UZA, AZ Rivierenland, AZ Monica en Heilig Hartziekenhuis Lier.

We kijken uit naar de samenwerking en wensen haar veel succes!