Steeds meer patiënten kiezen na een amputatie of borstsparende operatie voor een reconstructie. Elke borst is verschillend en dus ook elke reconstructie. Welke techniek voor jou meest geschikt is, beslissen we tijdens een uitgebreid consult bij de plastisch chirurg.

  • Met eigen buikweefsel: we gebruiken vet en huid van jouw buik om je borst(en) te reconstrueren. Deze ingreep kan tegelijk met de amputatie gebeuren of na de radio- of chemotherapie. De borst voelt warm, zacht en soepel aan en zal mee met het lichaam evolueren (veroudering, vermagering...).
  • Met eigen rugweefsel: De plastisch chirurg gebruikt weefsel van jouw rug om je borst(en) te reconstrueren. Dit gebeurt meestal in combinatie met een kleine borstprothese of een tijdelijke weefselexpander. De ingreep vindt plaats tegelijk met je borstamputatie of na de radio- en/of chemotherapie. De borst voelt warm, zacht en soepel aan.
  • Met prothesen: Soms reconstrueren we de borst met een siliconeprothese onder de borstspier. Deze ingreep kan tegelijk met je borstamputatie of op een later tijdstip. Deze techniek passen we niet toe na bestraling.