Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanneer worden gegevens automatisch gedeeld?


AZ Voorkempen heeft samen met een aantal andere Vlaamse ziekenhuizen een samenwerkingsverband met nexuzhealth in kader van het elektronisch patiëntendossier. Jouw medisch dossier wordt tussen deze ziekenhuizen automatisch gedeeld, wat de zorgcontinuïteit verbetert. Daarbij hanteren we wel een strenge toegangscontrole. Enkel zorgverleners die direct betrokken zijn bij jouw zorg zien jouw gegevens. Wat ze zien, hangt af van hun functie. Elke medewerker is daarbij gebonden aan het beroepsgeheim.


Wanneer geef je zelf toestemming om te delen?


Voor zorgverleners die niet werkzaam zijn binnen het nexuzhealth samenwerkingsverband bepaal je zelf of ze je gezondheidsgegevens elektronisch en op een beveiligde manier met elkaar mogen delen, nu en in de toekomst.


Voordelen


  • Je zorgverstrekkers zijn beter op de hoogte van je medische voorgeschiedenis.
  • Ze kunnen je beter en sneller behandelen.
  • Ze kunnen voorkomen dat je onnodige onderzoeken ondergaat.
Praktisch


  • Geef je toestemming via het formulier 'Geïnformeerde toestemming' dat je ontvangt bij opname of via www.patientconsent.be.
  • Je kan je toestemming op elk ogenblik intrekken, bepaalde zorgverleners toegang weigeren of vragen bepaalde informatie niet te delen. 
  • Je medische gegevens zijn enkel beschikbaar voor de zorgverleners waarmee je een zorg- of therapeutische relatie hebt en die op het moment van je ziekenhuiscontact de kwaliteit en continuïteit van de zorg moeten kunnen garanderen.

Vragen?


Heb je vragen over het delen van jouw gezondheidsgegevens? Dan kan je terecht bij onze dienst patiëntenadministratie via 03 380 20 30 op werkdagen tussen 8 en 18 uur.